Sportmassage

anti-stress massage
Sportmassage heeft als doel het herstel van de spieren te bevorderen. Bij spierarbeid worden de in het lichaam aanwezige suikervoorraden omgezet in bewegingsenergie. Bij dit chemische proces ontstaat melkzuur of lactaat. Hoe groter de inspanning, des te groter de melkzuurproductie. Als de inspanning erg groot wordt, gaat de productie van melkzuur in ons lichaam ook hoger liggen. Het gevolg is een ophoping van melkzuur in je bloed en spieren waardoor je de inspanning op dat niveau niet meer vol kan houden. Men spreek over omslagpunt of anaerobe drempel. Zodra de spieren machteloos en pijnlijk aanvoelen, spreken we over verzuringseffect. Door bloedtesten is gebleken dat men een verzuring kan krijgen vanaf het moment dat het melkzuur of lactaatgehalte van 4 millimol per liter bloed is bereikt.

Voor korte afstanden of prestaties kan men de 4 millimol-grens wel overschrijden omdat de finish bereikt gaat worden binnen een kortere tijdspanne waarin de verzuring is te verdragen. Bij langer durende inspanningen moet men altijd proberen onder die kritische 4 millimol lactaat per liter bloed te blijven, anders haalt men de finish niet. Door sportmassage wrijven wij het melkzuur en andere afvalstoffen uit de spieren. Op deze manier krijgen de spieren een betere doorbloeding en de spanning valt weg. Hierdoor voorkomt sportmassage vaak blessures en zorgt dat de sporters een effectiever trainingen en een betere prestaties kunnen neerzetten.

Een sportmassage kan op 3 verschillende momenten gegeven worden : voor, tijdens of na het sporten. De massage wordt hieraan aangepast.
massage voor het sporten: Deze kan tot twee dagen voor de prestatie gegeven worden.
De massage dient om een goede doorbloeding te verkrijgen van de spieren.
De spieren worden geschikt gemaakt voor de komende inspanning.
Deze massage kan en mag een warming-up niet vervangen, maar kan wel aan de warming-up voorafgaan.
Bovendien kan ze zowel met een stimulerend als met een relaxerend doel worden gegeven. De sportman kan namelijk ook te gespannen zijn voor een wedstrijd.

massage tijdens het sporten Deze vorm van massage wordt in de pauze van een wedstrijd of training toegepast.
De intensiteit en daarmee het doel van de massage zal afhankelijk zijn van het tijdstip waarop de massage plaatsvindt en hoe snel opnieuw moet worden belast.
Het doel kan zijn om plaatselijke vermoeidheid te bestrijden of om eventuele kramp te voorkomen.

massage na het sporten Deze massage wordt na een wedstrijd of training gegeven.
Het doel is een versnelde afvoer van afvalproducten van de stofwisseling en een ontwatering van de spieren.
Hiermee wordt het herstel bevorderd, eventuele spierpijn wordt voorkomen en de hersteltijd wordt verkort.
Het lichaam wordt daardoor beter voorbereid op een volgende inspanning.         Relax&Go     Alfons van Puymbroecklaan 116     9120 Beveren
         tel : 03 775 92 52     gsm : 0472 52 67 25
         email : info@relaxandgo.be
         © 2019 Relax&Go
         Design: bsites websolutions